Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

Sinterklaas en Kerst zijn in ons land belangrijke feestdagen van het jaar. Het traditionele kinderfeest van Sinterklaas merkt wel de concurrentie van de Kerstdagen.

04 december 2020

Sinterklaas en Kerst zijn in ons land belangrijke feestdagen van het jaar. Het traditionele kinderfeest van Sinterklaas merkt wel de concurrentie van de Kerstdagen. De verjaardag van de Sint is nog niet geweest of de kerstverlichtingen brandt al op vele plaatsen. Beetje licht in donkere dagen, zullen we maar zeggen.

De “Black Friday” in November is in Europa aan een gigantische opmars begonnen, het is overgewaaid uit Amerika. Het is de vrijdag na Thanksgiving, de dag waarop Amerikanen massaal op jacht gaan naar de meest bizarre aanbiedingen. Het afgelopen weekend werd duidelijk dat het uit de hand liep in de grote steden van ons land. Door de grote drukte konden de coronaregels niet worden nageleefd.

De berichten over de Corona pandemie laten zien dat het toch een sobere kerstviering gaat worden, waar creativiteit van elkaar bezoeken wat voor verlichting kan zorgen. Laten we het komende weekend toch eerst maar wat genieten van Sinterklaas. Hij zet al jarenlang Coronaproof de pakjes bij de voordeur. Hopelijk heeft hij ook heerlijke Spaanse sinaasappelen voor ons meegenomen. We laten ons verrassen!

Jaap Kodde