Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

Over veertien dagen is het kerst, en het is inmiddels bekend dat het geen uitgebreid familiefeest zal worden.

11 december 2020

Over veertien dagen is het kerst, en het is inmiddels bekend dat het geen uitgebreid familiefeest zal worden. Zelfs aanscherping van de huidige regels behoort nog tot de mogelijkheden.

Al driehonderd dagen staan we ‘s morgens op met de gedachten; ‘wat zal deze dag ons brengen’? De akkerbouw leeft ook in een grote onzekerheid. Wat gaan we volgend jaar telen? Het advies van de aardappelindustrie om twintig procent minder aardappelen te telen, komt hard aan. De andere kant van de medaille is dat de industrie de plannen voor meer productie te genereren, niet is gestopt. De vraag naar de grote verscheidenheid in aardappelproducten, direct gericht op de consument, blijft een groeimarkt in de mondiale voedselketen. Vooral voor de productielanden van de belangrijkste akkerbouwgewassen zoals granen, aardappelen en rijstproducten, blijft het komende jaar spannend.

Het is zeker dat de topdrukte in de AGF sector, gewoon doorgaat. Van de consument zal dit jaar meer creativiteit gevraagd worden; In kleine kring een leuk en gezellig kerstfeest vieren. Aan de groentespeciaalzaken zal het zeker niet liggen, om hier aan mee te werken!