Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

Positief nieuws dat de vaccinaties tegen de strijd van het Coronavirus in Nederland toch enkele dagen eerder gestart zijn dan aangekondigd.

08 januari 2021

De eerste week van dit nieuwe jaar is direct “voer” voor de media. Extra journaals om live nieuws op ons netvlies te brengen, positief nieuws dat de vaccinaties tegen de strijd van het Coronavirus in Nederland toch enkele dagen eerder gestart zijn dan aangekondigd. Maar ook negatief nieuws dat de politiek in Den Haag daar weer oeverloos over moest debatteren, en dat we het laatste land zijn die starten met de vaccinaties.

Ook wereldwijd komt er dagelijks veel nieuws voorbij, zo ook de afschuwelijke beelden uit Amerika over hoe een democratie ondermijnt wordt in de Verenigde Staten. Maar ook het positieve nieuws dat de stijgende lijn van de beleving van voedsel bij onze consument doorzet. Dit kwam uit een enquête naar voren. Het is niet de eerste keer dat dit door mij gemeld wordt en ik hoop ook niet de laatste keer.

Een belangrijke vraag is of we mede door deze vaccinatie, weer snel op het oude normaal zijn. We zullen geduld moeten hebben is het algemene oordeel. De export van aardappelen in de Europese unie loopt goed door, de vraag naar product voor de frietindustrie is in de eerste week van dit nieuwe jaar gestegen, vooral vanaf de maand april zoekt men de goed te bewaren partijen. De nieuwe beschermingsmiddelen om de aardappelen te bewaren voor de langere termijn moeten zich nu bewijzen. Het is een leerproces voor de boer en de fabrikant van de middelen.

Jaap Kodde