Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De populariteit van onze Hollandse wintergroenten is zeker toegenomen, spruitjes, boerenkool, winterwortelen, prei, witlof en zuurkool.

15 januari 2021

De consumptie van tafelaardappelen loopt stevig door. De huidige Coronacrisis is daar deels ook wel debet aan, want door de huidige lockdown zijn we genoodzaakt om in de familiare kring te consumeren.

De populariteit van onze Hollandse wintergroenten is zeker toegenomen, spruitjes, boerenkool, winterwortelen, prei, witlof, zuurkool maar ook de zogenaamde vergeten groenten als pastinaak en schorseneren. Allemaal erg lekker en heel gezond.

Het traditionele boodschappen doen vraagt om de regels waaronder afstand houden. Voor veel mensen blijft dit toch een probleem, vooral in de supermarkten. Het vraagt om oplettendheid. De pijlen en het éénrichtingsverkeer in de gangpaden helpen voor een deel, maar als iemand het in een schap niet kan vinden heb je al snel een ‘file’ in de winkel. Bestellen bij een bezorgdienst is in deze crisistijd meer in de belangstelling, maar de voorkeur om zelf te zien wat je koopt heeft toch de voorkeur. De interesse voor de voedingswaarden van aardappelen, groente en fruit groeit in deze Coronatijd, de schijf van vijf wordt veel bekeken. Op internet kunnen we van al onze producten de cijfers vinden en nu we veel thuis zijn hebben we daar ook wel de tijd voor.

 

Jaap Kodde