Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De beelden van Spanje, hebben we ook nog goed op ons netvlies staan. Of de aanplant van de aardappelen in Zuid-Spanje schade hebben geleden, zal nog moeten blijken.

22 januari 2021

Het is winter. Al merken we er niet veel van. Een klein beetje sneeuw, maar dat was maar van korte duur. Toch heeft de maand februari in de geschiedenis wel eens voor verrassingen gezorgd. Zo zit februari 1979 bij velen in het geheugen gegriefd. De enorme hoeveelheid sneeuw legde Nederland in een korte tijd lam.

Zelfs Japan liet de laatste week enorme ravage zien door hevige sneeuwval. En de beelden van Spanje enkele weken geleden, hebben we ook nog goed op ons netvlies staan. Of de aanplant van de aardappelen in Zuid-Spanje schade hebben geleden, zal nog moeten blijken.

De aardappeltelers moeten überhaupt beslissen wat men dit jaar wil gaan telen en dat is geen gemakkelijke keus. Van het Corona virus zijn we nog lang niet af en dat heeft veel invloed op de aardappelmarkt. De snelheid van vaccineren, maar vooral de beschikbaarheid van vaccin, is bepalend om deze strijd te winnen. Het nieuwe normaal is nog niet aan de horizon zichtbaar. Eerst ‘samen’ de huidige Lockdown en de avondklok doorkomen en dan hopen dat de inachtneming van deze regels een positief effect heeft. Fijn weekend allemaal!

Jaap Kodde