Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

We kijken dagelijks naar het weer, sport en nieuwsberichten. Het is al meer dan een jaar lang, dat het nieuwsbulletin de stand van de Corona besmetting weergeeft.

26 maart 2021

We kijken dagelijks naar het weer, sport en nieuwsberichten. Het is al meer dan een jaar lang, dat het nieuwsbulletin de stand van de Corona besmetting weergeeft. Nieuw hierin zijn de dagelijkse vaccinatiecijfers. Het beloofde licht aan de horizon of is dit slechts een illusie en hebben we te veel goede verwachtingen in een goede afloop?

Komende weken nog steeds geen openstelling van de horeca en willen we winkelen, dan zullen we bij niet essentiële winkels eerst een afspraak moeten maken. De leegstand in de winkelcentra treft al jaren de middenstand, maar hoe ziet dat er over een jaar uit? Nog meer leegstand of is het juist een inspiratie voor nieuwe ideeën van startende winkeliers? Wat te denken van een kroketten winkel? Net zoiets als een broodjeszaak, maar dan met een kroketje gezond met veel groenten. Ook hoor ik geluiden over verse sappenwinkels of een saladewinkel, waarbij je zelf je maaltijd kan samenstellen.

De winkelstraten zijn nu vrij stil, maar hebben toch een belangrijke functie in sociale contacten. Onlinewinkels hebben dit in een zeer beperkte mate. Uit onderzoek blijkt dat vooral online kledingwinkels, wat betreft duurzaamheid, de economie niet steunen. Kleding kopen, passen en weer terugsturen. Als de kleding tegenvalt kost dit veel geld en energie.

Wanneer het weer mag, zal het traditionele winkelen zeker weer gewaardeerd worden!

Jaap Kodde