Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De jeugd heeft de toekomst ook in onze leef en eetgewoonten!

07 mei 2021

De routekaart van versoepelingen in de Coronaregels is de afgelopen week niet gewijzigd. De dagelijkse cijfers van besmettingen lieten dit niet toe. Ook de weersituatie werkt niet mee, met koud en vochtig weer tiert het Coronavirus nog weelderig rond. Stel je voor als het vaccinatieproces nog niet was opgestart, dan had de kaart met besmettingen er pikzwart uitgezien.

De media wijst weer meer op de noodzaak van gezond voedsel als een toegevoegd medicijn in ons leefpatroon. De belangrijke bouwstenen voor ons lichaam zijn eiwitten, vitaminen, mineralen en zeker ook voor een beperkt deel koolhydraten. De aardappel behoort tot de top vijf van ons plantaardig voedsel. Aardappelzetmeel is een belangrijk element in de voedselketen, deze industrietak heeft zeer zware tijden doorgemaakt, het was een vervuilende industrie. We kennen de beelden van schuim op watergangen van het afvalwater in het veenkoloniaal gebied in het noordoosten van ons land. Maar men kreeg in de gaten, dat in deze reststromen van de aardappel veel eiwit zit. De zetmeelindustrie draait nu als nooit tevoren als een gezonde industrie, plantaardige eiwitten gaan een grote toekomst tegemoet.

Het zal zichtbaar moeten worden of de bewustwording bij de consument is gegroeid. De geluiden dat meer educatie op basisscholen moet komen groeit met de dag, de jeugd heeft de toekomst ook in onze leef en eetgewoonten!

 

Jaap Kodde