Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De versoepelingen zullen het komende weekend duidelijk merkbaar zijn in de horeca, maar ook de autowegen zijn weer drukker.

04 juni 2021

Het “oude normaal” lijkt weer in zicht. De versoepelingen zullen het komende weekend duidelijk merkbaar zijn in de horeca, maar ook de autowegen zijn weer drukker. Zo horen we zelfs weer filemeldingen op de radio voorbij komen.

Ondertussen is men in politiek Den Haag bezig met het vormen van een nieuw kabinet, geen gemakkelijke opgave in deze tijd. Een belangrijk punt op de agenda is, de toekomst van ons land. De achterstand in de woningbouw, de klimaatverandering en zeker hierbij de toekomst van de land en tuinbouw. De focus ligt voor een groot deel op de veehouderijsector, met de discussies van voor-en tegenstanders schieten we niets mee op, dat moeten de beleidsmakers toch ook erkennen.

Nederland blijft koploper in de wereld als het gaat om innovaties in de landbouw. Maar ook in de ketens bij de voedselvoorziening geeft de sector de ruimte die men nodig heeft, waarbij de regelgeving niet de grote belemmering wordt.Kortom voedsel in samenhang met de politiek zijn enorm belangrijk voor ons land.

Laten we ook even kijken naar ons klimaat, nu erg actueel. Het voorjaar was koud, maar momenteel zien we een omslag in het weer. Zo willen wij Nederlanders ook graag de zomer vieren. Maar er leeft ook angst bij de landbouw, zo zou er een periode met overvloedige neerslag kunnen volgen. Maar laten we nu met zijn allen van de zon gaan genieten.

 

Jaap Kodde