Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De zomer laat zijn echte gezicht nog niet zien.

02 juli 2021

De zomer laat zijn echte gezicht nog niet zien. De schoolvakanties komen er alweer bijna aan. Ook moeten we wennen dat we toch nog vrij snel op (bijna) het oude normaal zijn. Of krijgen we net zoals vorig jaar in begin september weer een domper? De divisie blijft: voorzichtig blijven.

Voor de landbouw en tuinbouw kan de zomer letterlijk een belangrijke periode worden, in politiek Den Haag zweet men op een nieuw regeerakkoord die door de klimaatproblematiek en de meest uiteenlopende oplossingen hierbij keuzes moet gaan maken. Spannende tijden, waarbij beslist gaat worden hoe onze voedselvoorziening er in de toekomst er uit gaan zien.

Ondertussen groeien de gewassen op onze vruchtbare gronden voorspoedig. Het koude voorjaar zorgde wel voor een latere oogst van zomerfruit, maar het smaakt er niet minder om. De nieuwe Hollandse aardappelen zijn super smakelijk, onze gezonde groenten doen net zo goed mee, en laten we onze boter, kaas en eieren ook niet vergeten.

Komende weken kan het zomaar zijn dat de boeren weer de straat op gaan. Een overlevingspakketje bezorgen in de politieke arena zal niet verkeerd zijn.

 

Jaap Kodde