Jaap Kodde van Polder Potato aan het woord

De aardappelpan is altijd snel leeg. "Wat zijn die Bildtstar dit jaar toch lekker" is steeds het antwoord van dit “boerenpanel”.

05 oktober 2018

Deze week hadden we op de boerderij door de oogstwerkzaamheden gasten aan tafel. Gezellig met een zestal mensen die meewerken om de aardappeloogst in de opslag te hebben. De hedendaagse aardappelrooiers hebben een grote capaciteit met – afhankelijk van de weersomstandigheden en opbrengst – per dag wel 700 ton dat geoogst kan worden.

Gezamenlijk de warme maaltijd nuttigen is juist ook die gezelligheid. Mijn vrouw Ria is de kokkin en de echte Hollandse kost komt dan op tafel. De aardappelpan is altijd snel leeg. “Wat zijn die Bildtstar dit jaar toch lekker” is steeds het antwoord van dit “boerenpanel”. Juist die droge en warme zomer heeft aan de smaak een extra dimensie gegeven die ik al meermalen benoemd heb. Zal de consument het ook proeven of is een aardappel gewoon een aardappel. Je moet de consument de prikkels geven en aangeven wat het meest smaakvol en gezond is vooral voor de Hollandse dis. De Hollandse prak met Hollandse groente en Hollands vlees. Vooral nu we de herfst als jaargetijde hebben. Daar gaan we toch voor!!!

Jaap Kodde