Kleurrijke ijsblokjes voor fruitige verfrissing

Wil je dat zomergevoel nog iets langer vasthouden?

30 augustus 2017

Ga dan aan de slag met deze vrolijke ijsblokjes. Ze zien er niet alleen fancy uit, ze zijn makkelijk zelf te maken en brengen jou die broodnodige koelte in je glas.

Zoveel leuker dan gewone ijsblokjes en heel simpel te maken:1) Verzamel jouw favoriete fruit en vergeet ook vooral de groenten niet. Komkommer kan bijvoorbeeld net zo heerlijk verfrissend als een sappig stukje fruit. Je kan ze ook met verse kruiden maken, leuk voor een gin & tonic bijvoorbeeld.

2) Hak alles zo klein mogelijk.

3) Doe het fruit in de vormpjes en vul het aan met water. Vind je de kleur van de ijsblokjes wat aan de lichte kant? Voeg dan wat extra fruitpuree toe. Als de ijsblokjes dan smelten, krijgt je drankje een fris en fruitig smaakje.

4) Stop de vorm in de diepvriezer en klaar!

Rood: Aardbeien, framboos of kleine stukjes granaatappel geven je ijsblokjes die mooie rode kleur. Heerlijk in fris water.

Oranje: Zomers fruit zoals perzik, nectarine en abrikoos doen het heel goed in een sangria of ijsthee!

Geel: Stukjes citroen, pruimen of ananas geeft jouw ijs een lichte kleur en zorgen voor een kleine upgrade van jouw limonade.

Groen: Komkommer, kiwi en witte druiven in de vorm van een ijsklontje maken die gin-tonic helemaal af en natuurlijk superkoud!

Paars: Om een diepdonker ijsklontje te serveren gebruik je best bessen, pruimen en blauwe druiven. Mooi in bijvoorbeeld koele witte melk en lekker in cocktails.