Manifest voor een lagere BTW op groenten en fruit

Een gezonde leefstijl heeft grote meerwaarde voor onze samenleving. De coronacrisis heeft dat zeer pijnlijk duidelijk gemaakt.

10 juli 2020

GroentenFruit Huis pleit samen met de coalitie Gezonde Boodschappen voor een lager btw-tarief op groenten en fruit. Een gezonde leefstijl heeft grote meerwaarde voor onze samenleving. De coronacrisis heeft dat zeer pijnlijk duidelijk gemaakt.

Door middel van leefstijlinterventies kunnen gezondheidsproblemen zoals overgewicht en diabetes worden aangepakt. Een lager btw-tarief op groenten en fruit is eenvoudig te realiseren en heeft bovendien een direct effect voor alle Nederlanders.
Het manifest is vorige week verstuurd naar gezondheid gerelateerde stakeholders met het verzoek om het manifest mede te ondertekenen. Half juli zal dit vervolgens aangeboden worden in politiek Den Haag in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Zij vragen de politiek:

  • Een lager btw-tarief op groenten en fruit
  • Nu te investeren in een gezonde leefstijl voor een gezonde maatschappij in de toekomst
  • Gebruik maken van het corona-momentum waarbij burgers open staan voor een gezonde leefstijl
  • Meehelpen om de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Op deze wijze verminderen we zorgkosten, ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.