Markthal Stadsveld opent haar deuren in Enschede

Marcel Bennink begon 15 jaar geleden als marktkoopman op een aantal markten in Overijssel.

14 maart 2017

Door jaren ervaring weet hij inmiddels alles over de ins en outs van het vak. De zaterdagmarkt was in Steenwijk, ruim anderhalf uur rijden van Enschede. Ondanks zijn prettige ervaring met deze markten heeft hij deze overgedragen aan een plaatselijke collega.

Op 1 november 2016 bemachtigde Marcel een plek in de wijk Stadsveld in Enschede. Hier stond hij elke dinsdag en zaterdag met zijn marktkraam. De ondernemersvereniging wilde echter graag dat Marcel een winkel zou openen midden in het winkelcentrum. Hier zag Marcel wel mogelijkheden. Hij besloot daarom om Markthal Stadsveld te openen, een traditionele AGF-winkel volgens een klassieke formule, een achterwand met groenten en aan de voorzijde een fruitkraam. “Zoals vroeger”, lacht Marcel.

Veel speciaalzaken hebben een zelfbedieningsformule, net als in een supermarkt. Marcel wil graag vanachter de kraam verkopen, zoals op de markt gebruikelijk is. “Ik wil back to basic, gewoon met de klant bezig zijn, advies geven en laten proeven. Naast een compleet pakket aardappelen, groenten en fruit verkoop ik ook een tiental rauwkostsalades en een assortiment panklare groenten dagelijks vers gesneden”, licht Marcel toe.  Naast de winkel houdt hij zijn markten op donderdag in Enschede (Wesselerbrink) en op vrijdag in Holten.

Team Willem Dijk AGF wenst Marcel veel succesvolle en fruitige jaren toe.