Nieuw: Kleintje “PUPUT” aardappelen.

Puput is een oogstrelende verschijning met z’n “rood met witte stippen”, gekweekt vanuit een wilde aardappelsoort uit Peru.

12 oktober 2015

Niet alleen opvallende verschijning maar ook de smaakpupillen worden in beroering gebracht met een lichtzoete, boterzachte walnoot achtige smaak. Hiermee heeft het ras al de nodige smaaktesten gewonnen.

Het lekkerste geroosterd besprenkeld met olijfolie, rozemarijn en grof zeezout. Bereid in de schil, eventueel in partjes zo blijven ze de bijzondere kleur en vitaminen behouden. Gekookt in de schil en een wat spekachtige “bite”, gesneden ontstaat een wat meer losse structuur.

Voor het behoud van al het goede wat dit ras zich herbergt, bewaren op een koele en donkere plaats, om kieming en groenverkleuring te voorkomen.

Recept:

Download hier het recept in pdf formaat.

Herfstpotje “ Puput” 

Ingredienten

1000 g Puput drielingen/kriel

250 g sjalotjes

250 g prei

200 g worteltjes

250 g (grot)champignons

25 ml zonnebloemolie

0,8 l groentebouillon

1 tl korianderzaad (pletten)

klein bosje krulpeterselie

snufje peper en zout

45 ml room

Een herfstige eenpansmaaltijd, ook geschikt voor vegetariërs.

Bereidingswijze

Schrob de Puput drielingen, spoel en droog ze. Verwarm vervolgens de olie, rooster er de geplette korianderzaadjes in en bak hierin de krieltjes enkele minuten aan. Pel de uien en roer deze door het mengsel. Laat alles, zonder verder te roeren, een paar minuten garen. Voeg de gesneden worteltjes toe, bestrooi het geheel met peper en giet er nu zoveel bouillon bij tot alles net onder staat. Breng de inhoud tegen de kook aan. Strooi nu de grof gesneden paddenstoelen over de massa, evenals de grof gesneden prei, en laat alles in een gesloten pot een halfuur op een laag vuur sudderen. Schep tenslotte de fijngesneden peterselie, samen met de room, voorzichtig door de stoofpot. Als u er geraspte oude kaas aan toevoegt, ontstaat een volwaardige vegetarische maaltijd.