Nieuwe maatregelen Corona

Afgelopen maandag zijn nieuwe corona-maatregelen gepresenteerd. Wat betekenen ze voor jou? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

02 oktober 2020

Maandagavond 28 september was er een vervoegde persconferentie met betrekking tot de nieuwe coronamaatregelen. Hoewel niet helemaal onverwacht, werd hier toch een sterk signaal afgegeven dat we echt (weer) op een kantelpunt staan. We dreigen de grip op het virus weer te verliezen. In plaats van regionale maatregelen zijn er toch weer landelijk maatregelen afgekondigd. Voor de achterban in de groenten en fruit detailhandel wijzigt er niet direct iets in de regelgeving. Wel wordt het signaal afgegeven dat de regels die er al waren (brancheprotocol) echt nageleefd, gehanteerd en gehandhaafd dienen te worden. Strikter dan de afgelopen periode!

Belangrijkste maatregelen voor groentespecialisten

Hieronder de belangrijkste aanpassing in de maatregelen en/of aanbevelingen:

  • Thuiswerken moet weer de norm worden (dit was eigenlijk al zo, maar is de laatste weken toch weer opgelopen en dient weer teruggebracht te worden);
  • Verplichting voor de winkeliers om een strikt deurbeleid. Laat niet meer klanten toe in je winkel dan het beschikbaar aantal vierkante meters; Verwijzing naar brancheprotocol?
  • Er is een dringend advies (30-09) afgegeven voor het dragen van mondkapjes in de detailhandel. ADN is op dit moment in gesprek met een van de partners voor mogelijkheid collectieve inkoop mondkapjes en desinfectie gel. Tevens is het verzoek gedaan een aanpassing te doen op de deurposter om daar ook het mondkapjesadvies aan toe te voegen. Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk.

Het totale overzicht van de nieuwe maatregelen is HIER te lezen.

Oproep

ADN doet opnieuw een dringende oproep naar alle ondernemers in de branche (en gehele detailhandel) om het ADN BRANCHEPROTOCOL strikt na te leven. We zien binnen onze branche dat dit over het algemeen hartstikke goed gaat, maar dat moeten we ook vast blijven houden. Wederom is dit DE kans om de consument te laten zien hoe goed en veilig het winkelen is in onze winkels.

MKB Nederland campagne

Ter ondersteuning heeft MKB Nederland een campagne gelanceerd: #VoorkomTweedeLockdown. Bekijk hier het filmpje.

voorkomtweedelockdown_banner_320x100.gif

Tot slot: hou vol en laten we met elkaar proberen te voorkomen dat het virus verder om zich heen gaat grijpen. Het is natuurlijk belangrijk voor de volksgezondheid, maar ook voor onze economie. Succes en sterkte! Indien je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ADN op te nemen!

Bron: agfdetailhandel.nl