Opening nieuwe winkel Landwaart Culinair

"Alsof je in een andere wereld terechtkomt", is de indruk van een van de gasten die de vernieuwde winkel van Landwaart Culinair binnenstapt.

01 september 2017

“Alsof je in een andere wereld terechtkomt”, is de indruk van een van de gasten die de vernieuwde winkel van Landwaart Culinair binnenstapt. In vier weken tijd heeft de winkel een metamorfose ondergaan. De oppervlakte is bijna verdubbeld en de winkel is een volledig vernieuwde eigentijdse stijl aangemeten. “Dat allemaal dankzij ideeën, tips en reacties van onze relaties”, wilde Wim Landwaart nadrukkelijk kwijt in zijn speech. Hij benadrukte daarbij tevens de teamprestatie en de waardering die hij voor zijn familie en personeel heeft. De investeringen moeten een nieuwe impuls gaan geven, want “nu ben ik wel platzak.”

Patisserie en brood
De grootste verandering is de toevoeging van een grote patisserie afdeling en bakkerij voor speciale broodsoorten. Ter inspiratie zijn de beste patissiers in Parijs bezocht en werden tompoezen van ruim 25 euro geproefd. “Die van ons zijn veel lekkerder”, verzekerde Wim. Bonbons, koekjes, chocolade, taarten, gebak en broden die als juweeltjes zijn uitgestald, zijn allemaal zelf gemaakt. Fruit speelt niet altijd de hoofdrol maar komt wel veelvuldig terug in al het lekkers. Ook nieuw in het assortiment is de thee. Niet zomaar thee maar theeblaadjes waar je wel 7 keer thee van kan zetten, vertelt Wim.

Kleuren
“Wat een kleurenpracht”, merkten veel bezoekers op. Team Landwaart laat de natuurlijke kleuren spreken. Als basiskleur is zwart gekozen, waardoor alle andere kleuren je automatisch tegemoet stralen. De uitstalling van de producten is zeer zorgvuldig gedaan. Alles ligt of staat netjes in het gelid waardoor ieder product haast een juweeltje wordt.

Collega’s
De opening werd druk bezocht, ook door veel collega’s uit het vak. Zij complimenteerden team Landwaart en de passie en drive van Wim. “Aan alles is veel aandacht besteed, het is doordacht en perfect verzorgd. Ik heb zaken in alle grote Europese steden bezocht: Milaan, Berlijn, Parijs, Londen, maar niets is zo exclusief en bijzonder als hier”, vindt collega Tonny van Eldijk. “Je moet dit wel kunnen volhouden, maar dat doet hij al jaren. Hij heeft goede mensen om zich heen staan.” Zoon Eelco is blij met alle complimenten en waardering:”Nu moeten we proberen dit vast te houden.”


Wim Landwaart (l) vertelt aan collega’s over zijn broodsnijmachine

Achter de schermen
Voor de verbouwing is de winkel 4 weken gesloten geweest. De achterkant van de winkel (warme keuken, snijkeuken, bakkerij) was al klaar. Achter de schermen kon team Landwaart gewoon doordraaien in die periode. Naast winkel is het cateringbedrijf de andere belangrijke poot onder Landwaart Culinair. Dat is ook in de winkel terug te zien, de variatie aan maaltijdsalades, smoothies, soepen, voorgesneden groenten en fruit en de mixen daarvan, is zeer uitgebreid. In culinaire ontwikkelingen wil Landwaart Culinair altijd voorop lopen. Verrassend nieuwe producten zijn bijvoorbeeld een wortelspread, lijkend op filet americain, en gefermenteerde groenten voor bijvoorbeeld salades. Maar de losse producten blijven wel de basis van alles. “Ik blijf toch een groenteboer”, aldus Wim Landwaart.