Recept van de week

Mandarijnencake

29 december 2017

Ingrediënten:

  • 375 gram mandarijntjes (ik had er 6 nodig)
  • 6 eieren (m)
  • 225 gram kristalsuiker
  • 250 gram gemalen amandelen
  • 1 opgehoopte theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:
Zet een pan koud water op het vuur en doe daar de mandarijntjes (geheel, schil en alles!) in. Breng het water aan de kook en laat het ongeveer 2 uur zachtjes koken. De mandarijnen zijn dan gaar. Haal ze uit het water met een schuimspaan, laat ze afkoelen en pureer de mandarijnen in een keukenmachine. Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
Doe bij de gepureerde mandarijnen de gemalen amandelen, eieren, suiker en bakpoeder en meng dit goed door elkaar. Ik zag in een video dat Nigella alles in 1 keer in een beslagkom kieperde, dus dat is lekker makkelijk.

Neem een springvorm van 20 centimeter en bekleed deze aan de zijkanten en onderkant met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm en bak deze in ongeveer een uur gaar. Op de helft van de baktijd is het slim om de bovenkant van de cake te bedekken zodat hij niet te donker wordt.
Zodra een satéprikker schoon uit de cake komt is de cake klaar. Laat de cake afkoelen in de vorm. Het lekkerst is de cake na minimaal 1 dag wachten, en na 3 of 4 dagen is hij nog steeds heerlijk smeuïg en smaakvol. De smaken zijn dan optimaal door elkaar getrokken.