Sneller zwanger door minder fastfood en meer fruit

Vrouwen die weinig fruit maar veel fastfood eten, raken minder snel zwanger.

11 mei 2018
Vrouwen, die weinig fruit maar veel fastfood eten, raken minder snel zwanger, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerd Australisch onderzoek in het blad Human Reproduction.
Australische, Nieuw-Zeelandse, Britse en Ierse verloskundigen stelden zo’n 6.000 vrouwen vragen over hun voedingspatroon. Vrouwen, die minder dan driemaal daags fruit aten in de maand voor de bevruchting, deden er een halve maand langer over om zwanger te raken dan vrouwen die dit wel deden. Vrouwen, die vrijwel geen fastfood aten, raakten bijna een maand eerder zwanger dan vrouwen die meerdere keren per week fastfood aten.

Volgens een artikel op eurekalert.org stelden de onderzoekers vast dat het risico op vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen met de laagste fruitconsumptie met 8% tot 12% toenam en dat van vrouwen die vier keer per week of vaker fastfood aten met 8% tot 16%.

Onderzoekster Claire Roberts van de Universiteit van Adelaide zegt dat deze bevindingen aantonen dat een gezonde voeding met veel fruit en weinig fastfood de vruchtbaarheid verbetert en de kans om snel zwanger te raken verhoogt.