Specialisten met Willem Dijk op ‘Dikke Kersen Express’

Willem Dijk AGF organiseerde dinsdag 7 juli jl. een werkbezoek met zo'n veertig klanten naar haar kersenleverancier in het Belgische Borgloon.

13 juli 2015

Het fruitbedrijf ligt in het centrum van de Belgische peren- en kersenteelt. De bezoekers werden op ‘Het Hillenfort’ welkom geheten door WeDe-leveranciers Karel en Veerle Vaes. Op het bedrijf wordt het fruit geplukt, gesorteerd, verpakt en gekoeld.

“Al het fruit dat wij aanplanten heeft een eigenaar en wordt in opdracht geteeld, zoals voor Willem Dijk onder het merk Werkelijk Delicaat. Vanaf de teelt, vanaf de boom, in onze processen, en in de omgang met de mensen, proberen wij hoge standaarden na te leven”, vertelt Karel.

“Je komt veel in de markt veel harde retailkersen tegen met groene stelen. Als je daarvan eet, is het net plastic rubber”, vertelde de teler, die de aanwezige specialisten aanraadde om niet te veel te koelen. “Dat kunnen we alleen realiseren als we naar een hele korte keten gaan. Palletjes bestellen – niet te veel op voorraad – juist op maat en door op tijd te leveren.”

“Wij plukken, sorteren en leveren de ene dag en de volgende dag ligt het bij jullie. Ga je naar de veiling dan duurt het dubbel zo lang als je geluk hebt. Wij proberen in alles kwaliteit na te streven. En de versheid van je kers herken je aan het steeltje. We kunnen binnenkort 4 tot 5 ton kersen eigen productie aan, alles met de hand”, vertelde de teler, die hoofdzakelijk Regina en Kordia-kersen teelt.

Na een rondleiding door de boomgaard, deels overkapt, reed de ‘Dikke Kersen Express’ door naar Wijndomein Hoenshof voor een wijnproeverij, gevolgd door een barbecue op het Hillenfort met uiteraard een kersentoetje als afsluiting.

Voor alle foto’s klikt u hier.