Met deze tips eet uw kind meer groente en fruit

Veel ouders ondervinden moeilijkheden om kinderen groenten te laten eten. Deze handige tips & tricks kunnen hen daarbij helpen.

07 juli 2017

Ieder kind eet liever zoetigheden dan fruit en groenten, maar ze hebben de vitaminen nodig. Daarom doen ouders er alles aan om hun kroost een gezonde maaltijd voor te schotelen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De tips van de blog Sneaky Veg kunnen je een handje helpen.

1. Gebruik dips
Probeer eens een dipsaus toe te voegen aan je groenten. De kans is groot dat je kinderen hun bord gemakkelijker zullen leegeten. Daarbij geldt de regel: hoe meer kleur, des te beter.

2. Kook samen
Laat je kinderen mee helpen in de keuken. Jij moet iets minder werk verrichten en je kan eens goed lachen met de fratsen van je spruit. Ook gaan ze automatisch meer willen eten omdat ze het zelf gemaakt hebben.

3. Verstop de groenten
Blend de groenten in sauzen, maak er smoothies mee, verwerk ze in pannenkoeken of maak er brood of cakes mee. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang er geen gigantische stukken groenten op hun bord terechtkomen, zullen ze niet doorhebben wat ze precies opeten.

4. Geef niet op
Volgens onderzoekers kan het tot vijftien keer duren vooraleer een kind nieuw voedsel accepteert. Blijf de groenten serveren en toon dat je ze zelf opsmikkelt. Ook al wordt je doorzettingsvermogen misschien op de proef gesteld, na een tijdje zal je kind ze wel lusten.

5. Creëer een smakelijk uitzicht
Of het nu op school is of bij de onthaalmoeder: vaak krijgen kinderen dezelfde saaie bloemkool of koude erwtjes voorgeschoteld. Het valt dan wel te verwachten dat kinderen niet meteen beginnen watertanden. Maak van de maaltijd iets speciaals van en zorg dat het resultaat er goed uitziet. Als je kind ziet hoe jij ervan geniet, zal hij of zij zonder twijfel ook willen eten van dat mooie bord.

6. Ga samen winkelen
Neem je kinderen mee naar de winkel en laat ze een groente kiezen die lekker ruikt of er smakelijk uitziet. Op die manier zal je kroost het gevoel hebben dat ze iets gekozen hebben dat lekker is, ook al weten ze niet welke groente het eigenlijk is.