Met deze trucjes blijven je kruiden langer vers

Verse kruiden maken het verschil in de keuken, maar helaas bewaren ze niet lang in verpakkingen. Met deze trucjes lukt het wel.

10 mei 2017

Om te beginnen: ‘harde’ kruiden zoals tijm en rozemarijn hebben een andere behandeling nodig dan ‘zachte’ kruiden zoals peterselie en koriander, schrijft lifestylewebsite Good Housekeeping. De zachte kruiden worden normaal slap na een dag of twee, maar bewaren langer als je ze meteen uit de verpakking haalt en ze in een glas met zo’n 2.5 cm water zet.

Kruiden met hardere steeltjes, zoals munt, tijm en koriander kan je het beste meteen uit de verpakking halen. Deze kruiden kunnen dan langer worden bewaard als men ze in een vochtige doek of stuk keukenrol wikkelt en zeĀ in een afsluitbaar diepvrieszakje steekt.

Fijngesneden kruiden gaan dan weer een tijdje mee als je ze in de diepvries bewaart. Steek ze in een ijsblokjesvorm, voeg wat water toe en vries ze in. Zo kan je makkelijk een ‘kruidenblokje’ toevoegen aan je maaltijden. Wil je vermijden dat je je gerecht te waterig wordt, kan je ook olijolie gebruiken.