Verbouwing Uw Groenteman Eddy Weegink

"De winkel is gemoderniseerd en heeft een industriële look gekregen. Een mooie impuls ook voor het personeel en voor onze klanten"

01 november 2019

Na een hele snelle verbouwing opende Eddy Weegink Uw Groenteman afgelopen maandag de deuren van zijn vernieuwde groentewinkel. Na 14 jaar was de winkel toe aan een grondige opknapbeurt, vertelt Eddy. Hij speelt in op de groei in gemak maar wil daarnaast wel een echte groenteboer blijven.

“De winkel is gemoderniseerd en heeft een industriële look gekregen. Een mooie impuls ook voor het personeel en voor onze klanten”, vertelt Eddy. Maar niet alleen heeft de winkel een fris uiterlijk gekregen, deze is ook milieuvriendelijker/zuiniger geworden. Eddy: “We hebben nieuwe verlichting en nieuwe motoren in de koeling geplaatst en daarmee de winkel stuk duurzamer gemaakt. Eén en één is twee natuurlijk. Minder energieverbruik is ook goed voor de portemonnee.”

Tijdens de verbouwing bleef Eddy Weegink stoer doorgaan met de verkoop door voor de winkel een tijdelijke kraam in te richten. Ook startte Eddy met een Facebook-pagina.”We zijn er trots op dat we weer in deze nieuwe winkel kunnen staan. Tegenwoordig hoor je zoveel negatieve geluiden van zaken die stoppen, maar wij willen door.”

Inspelend op de gemaktrend die ook in Hengelo een grote rol speelt,  is het aantal m2 koeling uitgebreid. In het gemakassortiment zit nog groeipotentie. Eddy wil verder uitbreiden in maaltijdsalades en rauwkostmixen en start tevens met een assortiment aan soepen. “Losse andijvie kopen de mensen nauwelijks nog, wel gesneden andijvie of andijvie stamppot. Fruit loopt erg goed maar de verkoop van groenten staat onder druk. Alleen als je de goedkoopste bent, dan komen ze groenten kopen. Dus daarom heb ik regelmatig promoties met groenten. Ik wil namelijk wel groenteboer blijven en een breed en vers assortiment aan kunnen houden.”