Vraag naar goede sinaasappelen komt op gang

Sinds enkele jaren werkt Willem Dijk AGF samen met de familie Aguado, een sinaasappelspecialist uit Picassent (Valencia) onder het merk Elefant.

21 november 2016

“We hebben de exclusieve rechten om Elefant te vermarkten in de Benelux. Na enkele minimale binnenkomsten de afgelopen week zullen we vanaf komende week volumes ontvangen”, vertelt Ronnie Moorman.

“Momenteel zijn we tevreden over de kwaliteit en de smaak van Elefant sinaasappelen. Door het warme weer en gebrek aan koude nachten viel de kleur en de maat wat tegen, maar nu ’s nachts de temperatuur daalt, nemen deze problemen af. Ook komt na een moeilijke periode de vraag naar goede sinaasappelen op gang. Naast Navelina verwachten we de komende week ook wat Salustiana’s. Om aan de vraag te voldoen, pakken we het fruit voor Duitse maar vooral de Belgische markt in twee lagen 10kg select. Voor de Nederlandse markt de traditionele 15kg hout.”

“Dit seizoen zullen we de verkoop op de markt en in de winkels stimuleren met een geweldige Elefant actie. Speciaal hiervoor hebben we een levensgrote Elefant laten maken om deze tijdens een promotie in te zetten op de winkelvloer en of marktplek. Let wel: we spreken over een levensgrote Elefant”, besluit Ronnie, enthousiast.

 

sinaasappel-elefant-doos