Wij zijn Willem Dijk AGF; Arthur

Ik streef er altijd naar om de pallets netjes en strak te stapelen. Het is altijd weer een geluksmomentje als de order mooi uitkomt en bovenaan helemaal vlak is.

03 januari 2020

 

Hallo allemaal mijn naam is Arthur Nijland en ik ben 26 jaar. Ik werk sinds april van afgelopen jaar bij Willem Dijk AGF als loodsmedewerker. Daarvoor heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, maar het langst heb ik bij Mc Donalds gewerkt.

Bij Willem Dijk AGF werk ik in de ploegen. De ene week start ik om 09:30 uur en de andere om 13:00 uur. In de vroege ploeg bereiden we vooral de dag die komen gaat voor. Ik begin eigenlijk altijd met het ompakken van een aantal producten in kleinere hoeveelheden. Nadat ik dit heb gedaan liggen er al een aantal orders op ons te wachten. Deze loop ik eerst voordat we onze eerste pauze houden. Zo niet, dan zijn er altijd wel andere werkzaamheden.

De vroege ploeg zorgt er voor dat de inkomende producten worden verwerkt. Ik houd me dan voornamelijk bezig met het lossen van de vrachtwagens en de producten naar de juiste locatie te rijden. Bij het verwerken van de producten moet je goed weten in welke ruimte het product moet komen te staan. De exacte locatie is in de ochtend al bepaald. Als de ene pallet staat, dan is het weer snel door naar de volgende om die op locatie te zetten. Het tempo wat er inzit vind ik leuk. Je ziet snel resultaat, want het ene moment staat alles vol met geloste handel en het andere is het weer leeg. Als de inkomende goederen verwerkt zijn pakken we snel nog een pauze en zorgen we dat er voor dat zoveel mogelijk orders klaar worden gezet. Om 18:00 uur zit mijn dag er dan op en maakt de late ploeg het werk af.

Als ik om 13:00 uur start, liggen de orders al op ons te wachten en zijn we vooral bezig met orders picken. Ik streef er altijd naar om de pallets netjes en strak te stapelen. Het is altijd weer een geluksmomentje als de order mooi uitkomt en bovenaan helemaal vlak is. Dit geeft ook naar de klant een goede uitstraling. Ik ben niet iemand die stil zit en de hele dag achter de computer moet zitten. Ik vind het dan ook lekker om tempo te houden in mijn werkzaamheden, zodat we als team een goede prestatie neerzetten en alle orders binnen de gestelde tijd weg krijgen.

Het werk in de loods is redelijk zelfstandig, maar je werkt wel met zijn allen in dezelfde ruimte. Met mijn collega’s kan ik goed opschieten. Wij hebben plezier samen en we staan wel echt als een team op de vloer. Dit werk past goed bij mij. Ik ben de hele dag in beweging en ik til mooi wat kilootjes weg. De sportschool is hierdoor overbodig, haha. Ik wil graag mijn taken nog uitbreiden bij Willem Dijk AGF. Bijvoorbeeld de controle van uitgaande bestellingen lijkt me leuk om te doen. Maar dat is iets voor de toekomst.

Het weekend staat voor de deur, dat is voor mij altijd een feestje. Ik wens jullie ook allemaal een feestje van een weekend toe!