Wij zijn Willem Dijk AGF; Bart

Even “zeur’n en dramm’n” met collega’s en klanten en het programma van de week of weekend doorspreken. De rubriek “Hoe was jouw weekend” op maandag, is mijn favoriet.

27 september 2019

 

Mijn naam is Bart Lensen, 35 jaar oud en gelukkig getrouwd met Marjolijn. Samen hebben wij twee schatten van kinderen. Na vele functies en werkzaamheden te hebben uitgevoerd, is mijn voornaamste verantwoordelijkheid nu het soepel laten verlopen van de in- en uitgaande stroom van lege emballage. Echter houdt ik me bezig met veel meer (zeer uiteenlopende) taken.

Mijn werkdag begint dagelijks om 09:00 uur. Ik zorg altijd dat ik wat eerder ben en dan pak ik altijd een momentje voor een bakje koffie met collega’s. Als ik mijn werkdag start, dan maak ik eerst een ronde in de op- en overslagloods waarbij ik ervoor zorg dat alles er spik en span bij staat. ’s Nachts heeft de loods volgestaan met orders. Als ik ’s ochtends begin zijn die weg en haal ik de bezem door de loods.

Mijn werkzaamheden voer ik voornamelijk uit in de fustloods. Hier komt lege emballage terug van de klanten, welke wordt gesorteerd en voor verlading klaar wordt gezet. Ik werk daarbij nauw samen met mijn collega Willy. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het sorteren van fust, het laden en lossen van vrachtwagens en het administreren van in- en uitgaand fust. Gedurende de dag komen chauffeurs terug van hun rit en dan wordt er bijna standaard even slap geouwehoerd. Een opmerking in de zin van “mooi weer hé” terwijl het met bakken uit de lucht komt, maakt het leuk! Ook het contact met klanten die hun emballage komen inleveren is erg ongedwongen. Een andere taak die komt kijken bij de werkzaamheden in de fustloods, is het organiseren van een soepele afvalstroom, van het legen van otto’s, scheiden van afval tot het laten ophalen van de afvalcontainer.

Tussen de bedrijven door zorg ik voor een soepele organisatie op de plas. In overleg met de losploeg of transportplanning verplaats ik vrachtwagens en koppel ik trailers aan en af. In opdracht van de planning hoort daar ook het brengen en halen van vrachtwagencombinaties voor onderhoud en reparaties bij.

Ik kijk ook altijd uit naar de pauzemomenten tussen de middag en tegen de avond. Lekker even “zeur’n  en dramm’n” met collega’s en klanten en het programma van de week of weekend doorspreken. De rubriek “Hoe was jouw weekend” op maandag, is mijn favoriet!

Naast de vastomlijnde werkzaamheden die ik doe, zijn er ook veel werkzaamheden en taken met een minder vast karakter. Voorbeelden hiervan zijn controle op en onderhoud van intern rollend materiaal. Daarnaast het uitvoeren van kleine reparaties, zoals rolcontainers, ladingstangen of het vervangen van een lamp. Hiervoor heb ik ook contact met externe partijen. Bij kleine projecten op de locatie ben ik bijna standaard betrokken.

Ik vind het bijzonder fijn om zulk afwisselend werk te doen en de verantwoordelijkheid zelf te dragen over verschillende aspecten. Ik heb daarbij veel vrijheid om prioriteiten te stellen en te zorgen dat alles goed geregeld is. Ik heb gewoon best veel vrijheid in mijn werk, maar moet het regelen, organiseren en klaar krijgen. Daarbij heb ik veel contact met verschillende afdelingen van het bedrijf. Zowel met directie, transport als de op- en overslagloods. Voor mijn gevoel sta ik midden in de organisatie en ben ik bij veel dingen betrokken. De laagdrempelige manier van communiceren en omgaan met elkaar is een omgeving waar ik me thuis voel.

Om en nabij 19:00 uur zit mijn werkdag erop en als ik thuis kom breng ik graag nog even tijd met de kids door. Voor nu wens ik u een heel prettig weekend!