Wij zijn Willem Dijk AGF; Bennie

Deze week praten we met Bennie te Wierik, 61 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Hij zit zijn leven lang al in de AGF en wel vanaf zijn 17e levensjaar.

13 december 2019

Bennie is sinds 1 april 2016 (geen grapje) werkzaam binnen onze firma als verkoper voor de Duitse markt met als specialisme de groothandelsmarkten. Voordat Bennie begon bij onze firma is hij jaren werkzaam geweest bij een collega exporteur, ook daar bediende Bennie de Duitse markt. Daarvoor is hij zelfstandige geweest. Bennie is een vroege vogel, omdat ze van oudsher al erg vroeg beginnen in Duitsland, al vanaf 00.00 uur. Gelukkig beginnen we bij Willem Dijk AGF niet zo vroeg, maar Bennie zit om klokslag 6 uur echt wel achter zijn bureau. Vanaf 6 uur wordt er gebeld met de klanten hoe de markt is geweest en wat er aan handel gezocht wordt. Hier gaat hij vervolgens mee aan het werk.

Een deel van Bennie’s handel koopt hij zelf in, de rest wordt gekocht door de inkoopcollega’s. Er is veel overleg op de exportafdeling want het assortiment is totaal niet hetzelfde als het Hollandse assortiment. Bennie vind het prachtig dat elke dag een andere is. Geen minuut is hetzelfde, de handel leeft en is altijd in beweging. Vraag en aanbod is nooit hetzelfde en daar moet je een weg in weten te vinden. Bennie heeft een tomaten “tik” dit vind hij het mooiste product omdat tomaten het meest in beweging zijn en hij er veel van kan verkopen. Door zijn lange ervaring en tomatennetwerk kan hij altijd wel weer een handeltje tomaten vinden, dat is prachtig.

Het weekend staat nu voor de deur en gaan we lekker voetbal kijken in Groningen bij mijn neefje Mike te Wierik. De quote van Bennie: als je geen hoofd hebt, kun je niet uit het raam kijken!