Wij zijn Willem Dijk AGF; Dylan

Ik vind het leuk ervoor te zorgen dat producten stevig op elkaar gestapeld worden en dat ik een stabiele pallet/rolcontainer maak. Het is soms echt puzzelen...

25 oktober 2019

 

Mijn naam is Dylan Versteeg, ik ben 21 jaar en woonachtig in Enschede. Ik ben in december 2018 bij Willem Dijk AGF aan de slag gegaan als orderpicker. Ik begon rond kerst, dus ik had gelijk een goede vuurdoop in de drukke periode rondom kerst. Ik werk op basis van oproep, zodat ik flexibel was naast mijn toenmalige HBO studie. Daar ben inmiddels mee gestopt, maar ik werk nog steeds wel een aantal dagen in de week. Voor mij is het echt een ideale situatie om flexibel ingepland te worden. Roosters worden tijdig bekend gemaakt, maar ook last-minute zijn er vaak nog mogelijkheden. Ik werk gemiddeld 2 á 3 dagen in de week en vaak ook op zaterdag. Op de zaterdag heb ik een tijd lang de loods schoongemaakt. Dan zorgde ik ervoor dat de nieuwe week weer fris werd begonnen.

Doordeweeks pick ik voornamelijk orders. Op een rolcontainer of pallet, verzamel ik dan de producten voor de klant. Ik vind het leuk ervoor te zorgen dat producten stevig op elkaar gestapeld worden en dat ik een stabiele pallet/rolcontainer maak. Het is soms echt puzzelen, met allerlei verschillende afmetingen van dozen en kisten. Natuurlijk houd ik er hierbij rekening mee dat zware producten en producten met zand (zoals aardappelen) onderaan worden gezet. Als ik een pallet heb gemaakt die strak gestapeld is en ondanks alle verschillende afmetingen toch mooi vlak uitkomt, geeft me dat voldoening. Ik wil er ook altijd voor zorgen dat ik binnen de gestelde tijd de bestelling klaar heb! Vooral grote orders met veel producten, vind ik leuk om te lopen. Je kunt dan goed tempo maken en de tijd gaat lekker snel. Inmiddels geef ik ook nieuwe collega’s gevraagd en ongevraagd aanwijzingen en instructie. Leuk om daar wat van terug te zien als ze verder komen.

In de op- en overslagloods heerst een leuke sfeer. We hebben allemaal redelijk dezelfde leeftijd en dat maakt het leuk. Je hebt toch veel raakvlak met elkaar. We weten ook wat er van ons verwacht wordt, dus presteren doen we zeker. Daar wil ook graag de verantwoordelijkheid in nemen. Ik vind het leuk om onderdeel te zijn van de verschillende schakels die zorgen dat de klant een mooi product krijgt. Van inkoop, verkoop, via mij als orderpicker naar controleur en de chauffeur. Dat maakt toch dat je je een “WD-er” voelt.

Fijn weekend!