Wij zijn Willem Dijk AGF; Ghadir

Dan duik ik even de loods in om een paar foto’s te schieten en door te sturen naar de klant. Dit wekt toch snel enthousiasme op bij klanten...

04 oktober 2019

 

Mijn naam is Ghadir Kadim. Ik ben 25 jaar jong en woon samen met mijn vriendin in Oldenzaal. Ik werk sinds dit jaar als verkoper bij Willem Dijk AGF. Ik heb al een aantal jaren ervaring in de AGF door mijn werk op de markt en in de loods bij Willem Dijk AGF. Sinds dit jaar heb ik dus de kans gekregen om commercieel aan de slag te gaan en ik wil deze kans met beide handen aangrijpen om er een succes van te maken.

Iedere werkdag rijd ik om 6:15 uur van huis weg om vervolgens om ongeveer 06:45 uur op het werk aan te komen. Nadat ik mijn collega’s ‘goedemorgen’ heb gewenst, begin ik mijn dag met het tellen van de voorraad. Dit doe ik samen met een tweetal collega’s. Even goed wakker worden in de “kou”, haha. Na de telling ga ik aan de slag met leuke en uitdagende handel. In overleg met de inkopers zorg ik dat er interessante handel aanwezig is om mee te knallen! Ik probeer vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. De verkoop gaat voornamelijk telefonisch, maar ik maak ook veel gebruik media. Dan duik ik even de loods in om een paar foto’s te schieten en door te sturen naar de klant. Dit wekt toch snel enthousiasme op bij klanten en het geeft een goed beeld van de handel.

Ik merk dat het werk als verkoper echt wel mijn ding is. Dit heeft er van jongs af aan al ingezeten. Als tiener was ik al bezig met hier en daar kleding of parfum op de kop te tikken en weer goed door te verkopen. Dit gaf me een kick en ik verdiende er mooi wat extra’s aan. In mijn huidige werk zie ik het dan ook als een uitdaging om te handelen en daarbij de klant goed tot dienst te zijn. Als we een week goed verkocht hebben en ik krijg ook tevreden geluiden terug vanuit de klant, motiveert het mij om die week erop de lat weer een stukje hoger te leggen. Binnen het commerciële team heb ik het goed naar mijn zin. Het is een hechte groep, die elkaar al een tijd kent. Als nieuweling heb ik mijn draai daar tot nu toe goed in gevonden. In het begin hadden ze wat moeite met mijn naam, dus regelmatig word ik  ook wel ‘Karel’ genoemd. Gekkigheid, vind ik leuk. Ik vind het fijn om een stukje regelvrijheid te hebben in mijn werk en dat heb ik hier. Uiteraard moet er wel geleverd worden en die drang heb ik zelf ook. In deze groep collega’s is het een kwestie van tijd tot ik me helemaal heb ontwikkelt als volwaardig verkoper.

Om ongeveer 17:00 uur zit mijn werkdag erop en stap ik weer in de auto richting Oldenzaal. Tegenwoordig plof ik dan na het eten vaker lekker op de bank. Ik probeer één á twee keer in de week een stuk hard te lopen of een training mee te pakken bij VV Oldenzaal, maar dit lukt me niet altijd.

Naast mijn werk als verkoper ben ik sinds dit seizoen teammanager bij FC Twente JO13. Erg leuk om te doen. Voetbal is belangrijk voor mij, ik ben een liefhebber. Om die gastjes aan het werk te zien, vind ik dan ook prachtig. Als teammanager regel en organiseer ik alle zaken buiten het veld. Doordeweeks betekent dit communiceren over wedstrijden, trainingen, toernooien of uitjes. Op de zaterdag ben ik bij de competitiewedstrijden.

Morgen (zaterdag) spelen we uit tegen Vitesse JO13, daar ben ik dan ook te vinden en voor de rest lekker ontspannen!
Ik wens u allen ook een ontspannen weekend!