Wij zijn Willem Dijk AGF; Harmen

Na verschillende rijtijden en diensten, heb ik nu al enige tijd een “vaste” rit en begin ik mijn dag bij Willem Dijk AGF rond 4.00 uur in de ochtend.

29 november 2019

 

Hallo, ik ben Harmen Wesseling. Geboren in Haarlem en voor mijn vrouw naar Twente gekomen in 2002. We  wonen in Enschede en hebben 3 kinderen: een dochter van 10 en tweelingzonen van 7 jaar. Een gezellige boel!

Ik zit al vanaf mijn 16e op de vrachtwagen. Eerst als bijrijder en sinds eind 2002 ben ik zelf vrachtchauffeur. Ik kwam met Willem Dijk AGF in aanraking via het uitzendbureau en na enige tijd al voor “Dijk” gereden te hebben als uitzendkracht, ben ik in 2015 in dienst gekomen bij Willem Dijk AGF als vaste chauffeur.

Na verschillende rijtijden en diensten, heb ik nu al enige tijd een “vaste” rit en begin ik mijn dag bij Willem Dijk AGF rond 4.00 uur in de ochtend. Erg vroeg en de meesten van jullie draaien zich vast nog een keer om, maar ik ben eraan gewend en vind het geen probleem om zo vroeg op te staan. Het heeft zo ook zijn voordelen namelijk. Zo rijd ik niet meteen de file in, want ik ben de spits ver vooruit. Gedurende de dag heb ik, naast mijn klanten, vooral contact met de planner van Willem Dijk AGF, Arjan. Dit gaat bijvoorbeeld over wat waar geladen moet worden.

Afhankelijk van de drukte op een dag, ben ik tussen 13.30 en 15.00 uur meestal klaar met mijn rit en mag ik naar huis. Vaak pak ik dan nog even een bakkie in de kantine, gezellig met collega’s nog even de dag doorspreken. Daarna is het tijd om thuis rustig bij te komen en mijn eigen ding te doen, voor zover dat lukt met 3 kinderen in en rondom huis. ’s Avonds ga ik weer bijtijds mijn bed in, want de wekker gaat alweer vroeg.

Het weekend staat voor de deur en bij ons thuis staat deze in het teken van Sinterklaas. Een goed weekend allemaal!