Wij zijn Willem Dijk AGF; Maarten

Ik werk in een geweldig kantoor met een moderne uitstraling. Ook de aanleg van de zonnepanelen vind ik top!

11 oktober 2019

Mijn naam is Maarten Oude Vrielink. Ik ben 26 jaar en woonachtig in Almelo. Na 2 jaar werkzaam te zijn geweest als Assistent Accountant ben ik sinds juni 2019 werkzaam bij Willem Dijk AGF als Assistent Controller. Mijn werkdag start rond de klok van 8 uur. Ik begin mijn werkdag altijd met het ophalen, sorteren en opbergen van leveranciersbonnen. Als ik ’s ochtends op de financiële afdeling arriveer, verzorg ik eerst even een rondje met koffie. Zo beginnen we dag goed!
Nadat ik de leveranciersbonnen heb verwerkt start ik met de factuurcontrole. Ik bekijk of de gefactureerde bedragen overeenkomen met de bestelling. Mocht dit een afwijking opleveren dan trek ik aan de bel bij de inkopers.
Op de maandag heb ik veel weekfacturen te verwerken. Dit is dus een drukke bezigheid voor mij. De rest van de week is er op dit gebied minder werk te verzetten. Buiten deze vaste wekelijkse taak, ben ik veelal aan het werk met het verbeteren en versnellen van het financiële proces. Dit vliegen we als projecten aan. Een voorbeeld hiervan is een automatiseringsslag in het debiteurenbeheer of het optimaliseren van de administratie. Ik houd me dan bezig met het maken van goede aansluitingen in de systemen. Ik heb in dit verband al heel wat inklopwerk uitgevoerd. Veel “monnikenwerk” verzetten om er later profijt van te hebben. Soms is dat even doorzetten, maar als het resultaat daar is, geeft me dat wel voldoening.
Het leukste in mijn werk vind ik het genereren van informatie uit ruwe data. Vanuit de systemen komen pagina’s met gegevens en ik zorg er voor dat die gegevens overzichtelijk en helder weer worden gegeven, zodat er op gestuurd kan worden. Goede overzichten en rapportages zijn gewoon belangrijk. Daarnaast vind ik het erg leuk om het administratieve proces te optimaliseren en digitaliseren. Deze onderdelen vragen kennis en kunde. Het daagt me uit!
De samenwerking op de afdeling verloopt goed. We zijn natuurlijk geen grote afdeling. Hoewel we allemaal onze eigen werkzaamheden hebben, werken Gerhard, Robert en ik samen om de financiële afdeling soepel te laten lopen. Het meest werk ik samen met Robert, met hem spreek ik regelmatig de aanpak door en van hem steek ik ook veel op. We zijn alle drie no-nonsens personen waar niet veel gekke dingen gebeuren. Hier en daar worden de Twentse uitspraken wel eens over de afdeling geslingerd, dat vind ik grappig.
Ik heb het erg naar mijn zin bij Willem Dijk AGF. Ik werk in een geweldig kantoor met een moderne uitstraling. Ook de aanleg van de zonnepanelen vind ik top! Leuk om te volgen ook. Ik sluit af met de hoop dat zon ons dit weekend wat meer gaat verblijden. Een heel prettig weekend gewenst.