Wij zijn Willem Dijk AGF; Matheus

Mijn werkdag begint om 07:00 uur, maar ik ben er eigenlijk altijd al wel eerder. Ik hou niet zo van haasten op de vroege ochtend, haha.

06 december 2019

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Matheus en ik ben 41 jaar oud. Via Grou (Friesland) en Borne ben ik 1994 in Enschede komen wonen. Hier woon ik nog steeds met veel plezier.

In 2002 ben ik begonnen bij Willem Dijk AGF als colliloper. Die tijd was een wereld van verschil met nu. Als bedrijf waren we natuurlijk nog lang niet zo groot als nu en we werkten in de loods met een klein team, zo’n 6 á 7 personen. Ik startte destijds mijn dag om 15:00 uur in de middag en was dan klaar rond 0:00 uur. Ik heb de groei van Willem Dijk AGF van dichtbij meegemaakt en veel zien veranderen in de jaren. Ik kan me nog herinneren dat we in de kantine gewoon ons sigaretje rookten, iets wat nu natuurlijk ondenkbaar is. Desondanks is de cultuur niet zoveel veranderd en voel ik me hier nog altijd thuis.

Persoonlijk heb ik me mooi kunnen ontwikkelen binnen Willem Dijk AGF. Van colliloper werd ik controleur uitgaande goederen en na enkele jaren ging ik aan de slag als loodschef. Op een gegeven moment had ik wel het gevoel dat ik uitgeleerd was in de loods. Ik ken letterlijk elk hoekje en steentje! In het begin van 2018 ben ik René gaan ondersteunen als loodsverkoper en dat doe ik nu nog met veel plezier. Samen met René bedien ik voornamelijk buitenlandse Toko’s en help ik klanten die bij ons hun producten op komen halen. René was iets eerder dan ik werkzaam bij Willem Dijk AGF. We hebben ongeveer dezelfde stappen doorlopen en dan is het leuk dat je na al die jaren nog steeds samen werkt.

Mijn werkdag begint om 07:00 uur, maar ik ben er eigenlijk altijd al wel eerder. Ik hou niet zo van haasten op de vroege ochtend, haha. ’s Ochtends begin ik met het klaarzetten van orders voor de vroege vogels en de klanten die binnen komen druppelen help ik verder. Ook prijs ik bij de ingang handel aan, zodat klanten al direct onze mooie producten en de aantrekkelijke producten van die week of dag zien. Tegen 09:00 uur wordt onze Wech=Pech verspreid en ben ik vanaf dat moment veel aan het bellen. Ik probeer zoveel mogelijk producten aan te bieden gericht op de klant. Daarbij maak ik ook veel gebruik van foto’s van de handel om zo een goed beeld te geven. Mijn werkplek is in het logistieke kantoor direct aangrenzend aan de loods, waar ook de ontvangstbalie is. De binding met de loods vind ik fijn. Ik probeer zoveel mogelijk zelf ook kleine bestellingen klaar te zetten, maar als me dat niet lukt kan ik het rustig overlaten aan mijn collega’s in de loods. Het blijft toch leuk om ook met de loods te werken, daar ligt stiekem nog wel een beetje mijn hart omdat ik er zo lang heb gewerkt.

Het leukste aan mijn werk vind ik toch wel het contact met de klanten en de omgang met mijn collega’s. Een goede relatie met de klant opbouwen en onderhouden vind ik erg belangrijk. Zo kun je dingen van elkaar accepteren en weet je precies hoe en wat iemand wil. Samen met mijn collega’s probeer ik hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Dat is zeker teamwerk!

Vanmiddag rond 17:00 uur zit mijn werkdag erop en ga ik genieten van het weekend. Vanavond zit ik waarschijnlijk thuis op de bank met een Cubaanse sigaar en een goed glas Whisky naar een serie te kijken. Ik wens iedereen een prettig weekend!