Wij zijn Willem Dijk AGF; René

Ik heb ook veel direct contact met klanten die bij ons aan de zaak komen. Bestelling opnemen, betaling in orde maken, ordertje klaarzetten, gewoon lekker in de weer zijn.

22 november 2019

 

Beste lezer, ik ben René Vuurboom. Ik ben 40 jaar en met mijn vrouw en kinderen woon ik met plezier in Enschede. Sinds oktober 2001 maak ik al iedere werkdag het ritje naar Willem Dijk AGF. Al een behoorlijke tijd als ik er zo over nadenk. Ik ben op 22-jarige leeftijd begonnen als loodsmedewerker. Op die manier heb ik het bedrijf, de producten en de klanten goed leren kennen. Ik deed het werk in de loods met plezier, maar op een gegeven moment kwam toch het gevoel bij mij dat ik wat meer wilde. Ik heb toen een tijdje samen met Arno de controle op inkomende goederen gedaan. Erg leuk om te doen. Ik was echt fysiek bezig met het product. Uiteraard was dit ook erg leerzaam voor mij, want in deze periode heb ik toch flink veel meer productkennis opgedaan. Iets wat mij nu in mijn rol als verkoper erg goed helpt. Inmiddels werk ik dus als verkoper bij Willem Dijk AGF.

Dagelijks ben ik vroeg uit de veren, mijn werkzaamheden starten om 07:00 uur. Als ik start zijn de eerste vroege vogels ook al bij ons aan de zaak om de meest urgente producten af te nemen. Mijn dag start dan ook vaak met het picken van een order en het helpen van de klant. Daar hoort bijvoorbeeld ook het laden van klanten met de heftruck bij.

Mijn werkzaamheden kan ik lekker dynamisch uitvoeren. Mijn werkplek is op de begane grond, direct verbonden aan de loods. Ik zit daar samen met  collegaverkoper Matheus en transportplanner Arjan. Het grootste gedeelte van mijn werk breng ik achter de computer en telefoon door, maar ik heb ook veel direct contact met klanten die bij ons aan de zaak komen. Bestelling opnemen, betaling in orde maken, ordertje klaarzetten, gewoon lekker in de weer zijn.

De klanten die ik bedien zijn vrij divers. Dat kunnen Midden-Oosterse supermarkten, marktkramen, groentespeciaalzaken of huis-aan-huis verkopers zijn. Die diversiteit maakt het leuk. Ik zorg dat ik veel handel in onze loods zie, zodat ik weet wat ik aanbied en aan wie ik het aanbied. Iedere klant heeft weer zijn eigen specifieke wensen en producten. Klanten die zelf hun handel kom halen, zien de producten wel, maar de klanten die ik telefonisch bedien moet ik goed kunnen voorzien van informatie.

Door de tijd bouw je echt een band op met klanten, dat vind ik ook het leukste aan mijn werk. Soms heb ik het met hun over andere dingen dan werk en dan begin je elkaar echt een beetje beter te kennen. Regelmatig worden we ook wel in de watten gelegd doordat een klant die een lekkere versnapering meeneemt. Dat geeft aan dat er van beide kanten tevredenheid heerst.

Tegen 17:00 uur zit mijn werkdag erop. Lekker met het hele gezin aan tafel en ’s avonds de voeten omhoog. Het weekend zit vol met voetbal en klussen, dus genoeg te doen!

Ik wens u een heel prettig weekend.