Zwarte Zaterdag op Europese wegen

Vakantiegangers die zaterdag 29-07-17 door Europa reizen moeten rekenen op topdrukte met veel oponthoud.

28 juli 2017
Vakantiegangers die zaterdag 29-07-17 door Europa reizen moeten rekenen op topdrukte met veel oponthoud. In het populairste vakantieland onder Nederlanders, Frankrijk is 29 juli de eerste “Zwarte Zaterdag” van deze zomer. De dag dat voor miljoenen Fransen de vakantie begint en veel vakantiegangers weer onderweg naar huis zijn.

Niet alleen in Frankrijk maar ook in Italië, Spanje en Zuid-Duitsland is augustus de vakantiemaand. Miljoenen vakantiegangers vertrekken zaterdag naar hun bestemming. De meeste files worden tussen 06.00 en 15.00 uur verwacht. Reizigers die de grootste drukte willen vermijden, kunnen zaterdag het beste rond het middaguur vertrekken.

Duitsland
De drukste weekenden in Duitsland zijn van half juli tot half augustus. In Duitsland is het in de zomer niet ongewoon dat er files ontstaan met een lengte van meer dan 50 kilometer. De beste dagen om te reizen zijn vaak donderdag en zondag.

Oostenrijk
In Oostenrijk zijn de weekenden van half juli tot en met half augustus het drukst.

Zwitserland
In Zwitserland is het drukste weekend dat van vrijdag 29 juli t/m dinsdag 1 augustus, daar valt de Zwitserse nationale feestdag in.

Frankrijk
Alle zaterdagen in juli en augustus wordt het druk op de wegen in Frankrijk. Op die zaterdagen staan er honderden kilometers file. Zeer druk wordt het rond de zaterdag 15 juli, topdrukte rond de zaterdagen 29 juli, 5 en 12 augustus. Vanaf zaterdag 5 augustus zitten er zowel veel vertrekkende als terugreizende vakantiegangers op de weg. Er staan dan files in zuidelijke en noordelijke richting. De grootste problemen zijn te verwachten op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Het beste is om in de zomermaanden sowieso niet op zaterdag door Frankrijk te reizen. Op de zondagen wordt meestal minder drukte verwacht, maar de zondagen 30 juli en 5 augustus zijn nog wel druk.

Italië
In Italië is het drukste weekend van vrijdag 11 t/m dinsdag 15 augustus. Op 15 augustus is de feestdag Maria Tenhemelopneming. Ook het weekend ervoor, van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus is zeer druk.